Γαρίδες σαγανάκι με άλειμμα πιπεριάς

Υλικά για τις γαρίδες:

  • 500 γρ Γαρίδες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Αφαιρούμε μόνο τα πόδια από τις γαρίδες και με ένα ψαλίδι κόβουμε το κέλυφος από την πάνω πλευρά.
  2. Έπειτα με ένα μαχαίρι τις ανοίγουμε στην μέση ώστε να γίνουν σαν ένα φιλέτο.
  3. Τις προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,ελαιόλαδο και τις σοτάρουμε 2-3 λεπτά.

Υλικά για την σάλτσα:

  • 1 Κρεμμύδι Ξερό (ψιλοκομμένο)
  • 1 Κόκκινη Πιπεριά (μπρινουάζ- μικρά κυβάκια)
  • 1 Πράσινη Πιπεριά (μπρινουάζ- μικρά κυβάκια)
  • 1 σκ. Σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • 200 γρ Άλειμμα Πιπεριάς Απαλό TRADIFRESH
  • 1 κ.γ. Πελτέ Ντομάτας
  • 1 κ.σ. Ζάχαρη
  • 30 ml Ούζο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

Εκτέλεση:

  1. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
  2. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε και τις πιπεριές.
  3. Σβήνουμε με το ούζο και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μαϊντανό.
  4. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Υλικά για κρέμα φέτας:

  • 125 γρ Φέτα
  • 125 γρ Κρέμα Τυρί
  • 50 γρ Κρέμα Γάλακτος
  • 20 γρ Άλμη

Εκτέλεση:

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Επιπλέον: Food24_skg Cook with soul

Καλή Επιτυχία!

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο