Υλικά για τον σολομό:
- 1 Φιλέτο Σολομού (160γρ-180γρ)
- 30 γρ Άλειμμα Πιπεριάς Ντομάτα-Καρότο TRADIFRESH
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 2 κλωνάρια Λεμονοθύμαρο Φρέσκο
Εκτέλεση:
- Αλοίφουμε τον σολομό με το άλειμμα πιπεριάς.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε σακούλα μαγειρέματος vacuum, την κλείνουμε στο vacuum sealer σε κενό αέρος και μαγειρεύουμε sous vide στους 50C για 45 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμη τοποθετούμε την σακούλα σε παγόνερο.
- Αφαιρούμε το σολομό και σε καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τον παιρνάμε από την πέτσα μέχρι να κάνει μια ωραία κρούστα.
Υλικά για το αγγούρι:
- 1 Αγγούρι
- 2 πρ Αλάτι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά το αγγούρι και με το μαντολίνο το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
- Πασπαλίζουμε τις ροδέλες με το αλάτι και τις αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Στρώνουμε κυκλικά στο πιάτο ή όπως επιθυμούμε.
Υλικά για το ζελέ ρόδι:
- 250 γρ Χυμό Ρόδι 100% φυσικό
- 50 γρ Ζάχαρη
- 2 γρ Agar Agar
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε το αγάρ με την ζάχαρη και προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα.
- Βράζουμε αφού ξεκινήσει να κοχλάζει για 1 λεπτό.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Όταν σφίξει το χτυπάμε σε ένα multi να γίνει κρέμα.
Υλικά για την κρέμα με μηλόξυδο:
- 200 γρ Κρέμα Γάλακτος
- 15 γρ Μηλόξυδο
- Αλάτι
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αρχίζει η κρέμα να σφίγγει ελαφρώς.
- Την χρησιμοποιούμε αμέσως γιατί όσο κάθεται με το ξύδι κόβει.
Επιπλέον: Food24_skg Cook with soul
Καλή Επιτυχία!