Σολομός SOUS VIDE με άλειμμα πιπεριάς και ζελέ ρόδι

Υλικά για τον σολομό:

  • 1 Φιλέτο Σολομού (160γρ-180γρ)
  • 30 γρ Άλειμμα Πιπεριάς Ντομάτα-Καρότο TRADIFRESH
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κλωνάρια Λεμονοθύμαρο Φρέσκο

Εκτέλεση:

  1. Αλοίφουμε τον σολομό με το άλειμμα πιπεριάς.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά σε σακούλα μαγειρέματος vacuum, την κλείνουμε στο vacuum sealer σε κενό αέρος και μαγειρεύουμε sous vide στους 50C για 45 λεπτά.
  3. Μόλις είναι έτοιμη τοποθετούμε την σακούλα σε παγόνερο.
  4. Αφαιρούμε το σολομό και σε καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τον παιρνάμε από την πέτσα μέχρι να κάνει μια ωραία κρούστα.

Υλικά για το αγγούρι:

  • 1 Αγγούρι
  • 2 πρ Αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά το αγγούρι και με το μαντολίνο το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
  2. Πασπαλίζουμε τις ροδέλες με το αλάτι και τις αφήνουμε για 10 λεπτά.
  3. Στρώνουμε κυκλικά στο πιάτο ή όπως επιθυμούμε.

Υλικά για το ζελέ ρόδι:

  • 250 γρ Χυμό Ρόδι 100% φυσικό
  • 50 γρ Ζάχαρη
  • 2 γρ Agar Agar

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε το αγάρ με την ζάχαρη και προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα.
  2. Βράζουμε αφού ξεκινήσει να κοχλάζει για 1 λεπτό.
  3. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Όταν σφίξει το χτυπάμε σε ένα multi να γίνει κρέμα.

Υλικά για την κρέμα με μηλόξυδο:

  • 200 γρ Κρέμα Γάλακτος
  • 15 γρ Μηλόξυδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αρχίζει η κρέμα να σφίγγει ελαφρώς.
  2. Την χρησιμοποιούμε αμέσως γιατί όσο κάθεται με το ξύδι κόβει.

Επιπλέον: Food24_skg Cook with soul

Καλή Επιτυχία!

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο