Πανσέτα με άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης και μαρμελάδα μήλου

Υλικά για την πανσέτα:

  • 1 κιλό Πανσέτα (χωρίς κόκκαλο)
  • 120 γρ Άλειμμα Πιπεριάς Ντομάτα-Καρότο TRADIFRESH
  • 20 γρ Ελαιόλαδο
  • 2 σκ. Σκόρδο
  • 3 κλωνάρια Δεντρολίβανο
  • 3 κλωνάρια Ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. Μουστάρδα Σκόνη
  • 1/2 κ.γ. Πάπρικα Γλυκιά
  • Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλση:

  1. Χαράζουμε την πανσέτα χιαστή και από τις δύο πλευρές.
  2. Μαρινάρουμε την πανσέτα με τα υπόλοιπα υλικά. Την αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 -3 ώρες.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C βαθμούς στον αέρα
  4. σκεπασμένη με λαδόκολλα-αλουμινόχαρτο για 1,5- 2 ώρες.
  5. Μετά το πέρας της ώρας αφαιρούμε την λαδόκολλα και ψήνουμε
  6. στους 190C για ακόμη 10 λεπτά εώς ότου πάρει χρώμα.

Υλικά για την σάλτσα πιπεριάς:

  • 2 Καρότα (κομμένα σε μικρά κομμάτια)
  • 1 Κρεμμύδι Ξερό (κομμένο σε φέτες)
  • 1 σκ. Σκόρδο
  • 200 γρ Κόκκινο Κρασί
  • 140 γρ Άλειμμα Πιπεριάς Ντομάτα – Καρότο TRADIFRESH
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 Κύβο Λαχανικών

 Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο.
  2. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, προσθέτουμε το άλειμμα πιπεριάς, τον κύβο και αλάτι.
  3. Σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά και έπειτα χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ.
  4. Σουρώνουμε από λεπτό κόσκινο ώστε να πάρουμε μόνο τα υγρά.
  5. Επαναφέρουμε στην φωτιά για ακόμη 5-10 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Υλικά για μαρμελάδα μήλο:

  • 500 γρ Πράσινο Μήλο (καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους)
  • 100 γρ Χυμό Λεμόνι
  • 100 γρ Ζάχαρη
  • 2 κ.σ. Γλυκόζη
  • 1 Ξύσμα Λεμονιού

Εκτέλεση:

  1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
  2. Όταν έχουν μαλακώσει αρκετά, τα μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε να γίνουν σαν πουρές.
  3. Προσθέτουμε το ξύσμα και βράζουμε ξανά μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει η μαρμελάδα.
  4. Αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Υλικά για λάδι μαϊντανού:

  • 50 γρ Μαϊντανό (μόνο φύλλα)
  • 150 γρ Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε να πάει στους 80C βαθμούς.
  2. Όταν φτάσει στην απαραίτητη θερμοκρασία προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ το ελαιόλαδο με τα φύλλα από τον μαϊντανό και χτυπάμε να γίνουν μια πάστα.
  3. Το σουρώνουμε από φίλτρο καφέ ή τουλπάνι μέχρι να πάρουμε το καθαρό λάδι.
  4. Διατηρούμε στο ψυγείο.

 Υλικά για την πατάτα:

  • 2 Πατάτες (κομμένη σε κύβους)
  • 1 κ.σ. Βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 σκ. Σκόρδο
  • 1 κλωνάρι Ρίγανη
  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσοχή θέλουμε να κρατάνε λίγο γιατί θα τις τελειώσουμε στο τηγάνι.
  2. Τις σουρώνουμε και σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο, τις πατάτες, την ρίγανη, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τις σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Επιπλεόν: Food24_skg Cook with soul

Καλή Επιτυχία!

Scroll to Top