Υλικά για τις γαρίδες:
- 500 γρ Γαρίδες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αφαιρούμε μόνο τα πόδια από τις γαρίδες και με ένα ψαλίδι κόβουμε το κέλυφος από την πάνω πλευρά.
- Έπειτα με ένα μαχαίρι τις ανοίγουμε στην μέση ώστε να γίνουν σαν ένα φιλέτο.
- Τις προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,ελαιόλαδο και τις σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
Υλικά για την σάλτσα:
- 1 Κρεμμύδι Ξερό (ψιλοκομμένο)
- 1 Κόκκινη Πιπεριά (μπρινουάζ- μικρά κυβάκια)
- 1 Πράσινη Πιπεριά (μπρινουάζ- μικρά κυβάκια)
- 1 σκ. Σκόρδο (ψιλοκομμένη)
- 200 γρ Άλειμμα Πιπεριάς Απαλό TRADIFRESH
- 1 κ.γ. Πελτέ Ντομάτας
- 1 κ.σ. Ζάχαρη
- 30 ml Ούζο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε και τις πιπεριές.
- Σβήνουμε με το ούζο και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μαϊντανό.
- Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Υλικά για κρέμα φέτας:
- 125 γρ Φέτα
- 125 γρ Κρέμα Τυρί
- 50 γρ Κρέμα Γάλακτος
- 20 γρ Άλμη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Επιπλέον: Food24_skg Cook with soul
Καλή Επιτυχία!