Καβουρμάς με κρόκο αυγού και πάπρικα TRADIFRESH

Υλικά για την πάπρικα:

  • 150 γρ. Πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. Μαγιονέζα
  • 40 γρ. Φέτα
  • 30 γρ. Μουστάρδα
  • 3 Πιπεριές Φλωρίνης Ψημένες TRADIFRESH
  • 1 κ.σ. Πάπρικα Καπνιστή
  • 1⁄2 κ.γ. Σόγια Σος
  • 1⁄2 κ.γ. Worcestershire Sause
  • 1 κ.γ. Ρίγανη
  • 1 κ.γ. Ζάχαρη

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τυχόν σπόρια και φλούδες και τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά να γίνουν μια κρέμα.

Υλικά για το πικάντικο λάδι:

  • 50 γρ Λιαστή Ντομάτα
  • 250 γρ Ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. Γλυκιά Πάπρικα
  • 2 κ.γ. Μπούκοβο

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε την λιαστή ντομάτα να γίνει πάστα.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι. Ζεσταίνουμε το λάδι ώστε να φτάσει τους 60C βαθμούς για 4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Μετά το πέρας του χρόνου τοποθετούμε ξανά στο μπλέντερ και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.
  4. Περνάμε από φίλτρο να στραγγίσει καλά το καθαρό λάδι.

Υλικά για τσιπς πατάτας:

  • 1 Πατάτα
  • Ηλιέλαιο (για τηγάνισμα)

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε την πατάτα και την κόβουμε με το μαντολίνο ή το πίλερ σε λεπτές φέτες.
  2. Έπειτα τις κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες και τηγανίζουμε στους 170C βαθμούς μέχρι να χρυσαφίσουν.

Υλικά για τον καβουρμά με τον κρόκο:

  • 1 Συσκευασία Καβουρμά
  • 1 Κρόκο Αυγού
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον καβουρμά και από τις δυο πλευρές να πάρει καλό χρώμα.
  2. Όταν είναι έτοιμος αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι με πολύ χαμηλή θερμοκρασία προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και σκεπάζουμε αμέσως. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά να μαγειρευτεί, προσέχοντας να είναι μελάτος.

Καλή Επιτυχία!

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο