Φρέσκα ζυμαρικά με πιπεριά Φλωρίνης και λάδι ρόκας

Υλικά για τα ζυμαρικά:

  • 455 γρ Αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 Αυγά
  • 30 γρ Ελαιόλαδο
  • 30 γρ Νερό
  • 1 πρ Αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε μια λακκούβα στην μέση.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  3. Πλάθουμε για 5 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική.
  4. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο σε μια μηχανή ζυμαρικών και με ένα κουπάτ των 9cm κόβουμε στρόγγυλα την ζύμη.
  5. Γεμίζουμε με την γέμιση που κάναμε και περιμετρικά με το δάχτυλο απλώνουμε λίγο νερό ώστε να κολλήσει η ζύμη μεταξύ της. Δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε.
  6. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά. Απλώνουμε τα ζυμαρικά σε λίγο χαρτί και έπειτα τα τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές σε ελαιόλαδο.

Υλικά για την γέμιση:

  • 6 Πατάτες
  • 170 γρ Πιπεριά Φλωρίνης Ψητή TRADIFRESH
  • 150 γρ Κρέμα Τυρί
  • 1/2 Ξύσμα Λεμονιού
  • Μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Μόλις είναι έτοιμες με ένα πιρούνι τις κάνουμε πουρέ.
  3. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά πλην της πατάτας. (1)
  4. Παίρνουμε 100 γρ από τα υλικά που χτυπήσαμε στο μπλέντερ, τα προσθέτουμε στην πατάτα και ομογενοποιούμε το μείγμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  5. Τοποθετούμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ζυμαρικά μας.
  6. Το υπόλοιπο μείγμα που περίσσεψε το κρατάμε για να κάνουμε την κρέμα. (1)

Υλικά για την κρέμα με πιπεριά φλωρίνης:

  • 100 γρ Μασκαρπόνε
  • 20 γρ Από το μείγμα που χτυπήσαμε στο μούλτι για την γέμιση

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Υλικά για το λάδι ρόκας:

  • 100 Baby Ρόκα
  • 300 γρ Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε την ρόκα και την στεγνώνουμε καλά.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο να φτάσει τους 80C βαθμούς.
  3. Μόλις φτάσει τους 80C βαθμούς προσθέτουμε το λάδι μαζί με την ρόκα σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε καλά.
  4. Περνάμε από φίλτρο ώστε να κρατήσουμε το καθαρό υγρό.

Καλή Επιτυχία!

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο