Υλικά για τα ζυμαρικά:
- 455 γρ Αλεύρι γ.ο.χ.
- 4 Αυγά
- 30 γρ Ελαιόλαδο
- 30 γρ Νερό
- 1 πρ Αλάτι
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε μια λακκούβα στην μέση.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Πλάθουμε για 5 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική.
- Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο σε μια μηχανή ζυμαρικών και με ένα κουπάτ των 9cm κόβουμε στρόγγυλα την ζύμη.
- Γεμίζουμε με την γέμιση που κάναμε και περιμετρικά με το δάχτυλο απλώνουμε λίγο νερό ώστε να κολλήσει η ζύμη μεταξύ της. Δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε.
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά. Απλώνουμε τα ζυμαρικά σε λίγο χαρτί και έπειτα τα τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές σε ελαιόλαδο.
Υλικά για την γέμιση:
- 6 Πατάτες
- 170 γρ Πιπεριά Φλωρίνης Ψητή TRADIFRESH
- 150 γρ Κρέμα Τυρί
- 1/2 Ξύσμα Λεμονιού
- Μαϊντανό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Μόλις είναι έτοιμες με ένα πιρούνι τις κάνουμε πουρέ.
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά πλην της πατάτας. (1)
- Παίρνουμε 100 γρ από τα υλικά που χτυπήσαμε στο μπλέντερ, τα προσθέτουμε στην πατάτα και ομογενοποιούμε το μείγμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Τοποθετούμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ζυμαρικά μας.
- Το υπόλοιπο μείγμα που περίσσεψε το κρατάμε για να κάνουμε την κρέμα. (1)
Υλικά για την κρέμα με πιπεριά φλωρίνης:
- 100 γρ Μασκαρπόνε
- 20 γρ Από το μείγμα που χτυπήσαμε στο μούλτι για την γέμιση
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Υλικά για το λάδι ρόκας:
- 100 Baby Ρόκα
- 300 γρ Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Πλένουμε την ρόκα και την στεγνώνουμε καλά.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο να φτάσει τους 80C βαθμούς.
- Μόλις φτάσει τους 80C βαθμούς προσθέτουμε το λάδι μαζί με την ρόκα σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε καλά.
- Περνάμε από φίλτρο ώστε να κρατήσουμε το καθαρό υγρό.
Καλή Επιτυχία!