Υλικά για το ψαρονέφρι:
- 500 γρ Ψαρονέφρι
- 100 γρ Άλειμμα Πιπεριάς με Μελιτζάνα-Ντομάτα TRADIFRESH
- 2 σκ Σκόρδο
- 2 κλ Θυμάρι Φρέσκο
- 2 κλ Ρίγανη Φρέσκια
- 30 γρ Βούτυρο (σε κύβους)
- 10 γρ Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Υλικά για το αροζάρισμα:
- Ελαιόλαδο
- Βούτυρο
- 3 κλ Δεντρολίβανο Φρέσκο
Εκτέλεση:
- Μαρινάρουμε το ψαρονέφρι με το άλειμμα, αλάτι, πιπέρι.
- Σε μια σακούλα μαγειρέματος vacuum προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί. Κλείνουμε στο vacuum sealer σε κενό αέρος και μαγειρεύουμε sous vide στους 65C βαθμούς για 2 ώρες.
- Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από το νερό και βάζουμε την σακούλα σε παγόνερο.
- Αφαιρούμε από την σακούλα και παίρνουμε μόνο το φιλέτο.
- Σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά προσθέτουμε ελαιόλαδο, βούτυρο και δεντρολίβανο. Τοποθετούμε το φιλέτο και ξεκινάμε να το αροζάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά και κόβουμε όπως επιθυμούμε.
Υλικά για τον πουρέ αρακά:
- 400 γρ Αρακά (κτψ)
- 50 γρ Βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Νερό
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τον αρακά σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό μέχρι να τον σκεπάσει.
- Βράζουμε περίπου για 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
- Σουρώνουμε και κρατάμε μια μικρή ποσότητα από τα υγρά.Επίσης παίρνουμε και μια μικρή ποσότητα αρακά για γαρνιτούρα.
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τον αρακά με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Εάν βγει σφιχτός προσθέτουμε λίγο νερό από αυτό που κρατήσαμε.
- Παιρνάμε από σίτα για λείο αποτέλεσμα.
Υλικά για την σάλτσα μόσχου au jus (ζου):
- 1 kg Κόκκαλα Μόσχου
- 300 γρ Νερό
- 2 Κρεμμύδι Ξερά
- 2 σκ Σκόρδο
- 1 Καρότο
- 1 Πράσο
- 500 γρ Κρασί Κόκκινο
- 50 γρ Πελτέ Ντομάτας
- 3-4 κλ Θυμάρι Φρέσκο
- 50 γρ Σοκολάτα κουβερτούρα
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Παίρνουμε τα κόκκαλα και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Τα ψήνουμε για 1.30 ώρα στους 200C βαθμούς.
- Αφαιρούμε και αλείφουμε με τον πελτέ ντομάτας.
- Ψήνουμε ξανά για άλλα 30 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά το κρεμμύδι με το σκόρδο να καραμελώσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το καρότο, το πράσο και το θυμάρι.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το νερό και τα κόκκαλα που ψήσαμε.
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά. Έπειτα αφαιρούμε τα κόκκαλα και σε ένα μπλέντερ χτυπάμε την σάλτσα.
- Περνάμε από σίτα να κρατήσουμε το καθαρό υγρό και μεταφέρουμε ξανά στην φωτιά. Σιγοβράζουμε για ακόμη 30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμη αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα.
Υλικά για την πίκλα πράσινο μήλο:
- 100 γρ Μηλόξυδο
- 100 γρ Λευκό Κρασί
- 2 κ.σ. Ζάχαρη
- 1 Πράσινο Μήλο
- 2 τμχ Αστεροειδή Γλυκάνισο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μήλο σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 5-6 λεπτά.
- Αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Κόβουμε το μήλο σε πολύ λεπτές φέτες χωρίς τους σπόρους. Τις προσθέτουμε στο διάλυμα και αφήνουμε για τουλαχιστον 30 λεπτά.
- Διατηρούμε στο ψυγείο.
Σύνθεση:
- Ψαρονέφρι
- Πουρέ Αρακά
- Αρακά
- Πίκλα Πράσινο Μήλο
- Σάλτσα Μόσχου με Σοκολάτα
- Ρόδι
- Φύλλα Καπουτσίνο
*ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΟΚΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΕΟΠΩΛΗ ΣΑΣ.
Επιπλέον: Food24_skg Cook with soul
Καλή Επιτυχία!