Πίτσα με αλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης

Εννοείται δε μπορώ να σας κρύψω αυτή τη pizza!!εννοείται πρέπει να σας πω πόσο ταιριάζει το άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης της Tradifresh στη θέση της σάλτσας τομάτας!!Εμείς την απολαύσαμε ήδη, εσύ θα τη δοκιμάσεις;;;

Υλικά για τη ζύμη:

Μια κούπα γάλα χλιαρό
Ένα κύβο νωπή μαγιά
1κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλεύρι κίτρινο περίπου 400γρ
Μισό κ.γλ. αλάτι
Άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης με τομάτα και καρότο
Γκούντα και μοτσαρέλα τριμμένη
Φρέσκια μοτσαρέλα
Προσούτο
Φύλλα φρέσκου βασιλικού

Διαδικασία:

Ανακατεύουμε σε μια μπασίνα το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε με το χέρι και ζυμώνουμε ελαφρώς .μπορεί να μη πάρει όλο το αλεύρι η αντίστοιχα μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω. Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη μας σε ζεστό μέρος για 2 ώρες.

Έπειτα χωρίζουμε στα τέσσερα και ανοίγουμε μακρόστενες πίτσες με τη βοήθεια ενός πλάστη. Επειδή αυτή η ζύμη περιέχει κίτρινο αλεύρι μην ανοίξετε πολύ λεπτή τη ζύμη γιατί θα στεγνώσει.

Αλείφουμε το άλειμμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 6 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά. Ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσουν, προσθέτουμε και τις μπαλίτσες μοτσαρέλα και ψήνουμε μέχρι να λιώσουν.

Ξεφουρνίζουμε και προσθέτουμε το προσούτο σε φουντίτσες και το φρέσκο βασιλικό. Προαιρετικά φρεσκοτριμμένο πιπέρι..

Ο μικρός μου την απόλαυσε μόνο με τα τυριά και το άλειμμα και ξετρελάθηκε!

Καλή απόλαυση και μια όμορφη Κυριακή σε όλους!

Συνταγή xenias_foodstories!

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο