Μελιτζανοκεφτέδες σε ροδέλες με άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης

Το ορεκτικό που σερβίρετε εύκολα κι ως κυρίως πιάτο!

Όσο κι αν σου ακούγεται μπελαλίδικη η σημερινή συνταγή δεν είναι καθόλου. Πρόκειται για ένα αρκετά εύκολο και νόστιμο πιάτο, ιδανικό να συνοδεύσει το ούζο ή το ροζέ κρασί της παρέα σου, αλλά μπορείς να το απολαύσεις κι ως κυρίως πιάτο με πράσινη σαλάτα ή λίγο ρυζάκι. Οι μελιτζανοκεφτέδες μου με άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης είναι πραγματικά αυτό που θα σε βγάλει από τα «συνηθισμένα».

Παραδοσιακοί μεν, αλλά με κάποιες σύγχρονες πινελιές για να δώσουν κάτι από εμένα. Να αποκτήσουν μια προσωπικότητα. Ίσως ακούγομαι υπερβολική, αλλά αυτό θέλω να δίνω στα πιάτα μου, προσωπικότητα και κάποια στοιχεία του εαυτού μου.

Μήπως μίλησα πολύ; Μάλλον! Για αυτό πάμε να δούμε τα υλικά που χρησιμοποίησα, καθώς και την εκτέλεση για τους νοστιμότερους μελιτζανοκεφτέδες σε ροδέλες! Για αυτούς δεν μπήκες άλλωστε;

Υλικά που χρησιμοποίησα:

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 6 κ.γ άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης με ντομάτα & καρότο Tradifresh
  • 1 σφηνάκι ούζο Πελάδα
  • Αλεύρι γ.ο.χ (όσο πάρει για να απορροφήσει τα υγρά μας)
  • 1 κ.σ εξ.παρθ.ελαιόλαδο Κολοκοτρώνη
  • 200γρ κεφαλοτύρι Μυτιλήνης κομμένα σε κυβάκια
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 αυγό
  • Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες (πάχος 1 – 1.5 cm).

Αφαιρούμε προσεκτικά την ψίχα με ένα μαχαιράκι, και αφού τις λαδώσουμε και τις αλατίσουμε λίγο, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Ήρθε η ώρα για τους κεφτέδες. Κόβουμε την ψίχα των μελιτζανών και των κολοκυθιών σε κυβάκια και τα περνάμε λίγο από το multi. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά.

Προσοχή με το αλεύρι, θέλουμε ένα ομοιογενές μείγμα, όχι πολύ πηκτό!

Παίρνουμε το αντικολλητικό τηγάνι μας, προσθέτουμε λίγο λάδι. Στη συνέχεια, τοποθετούμε σε αυτό τις ψητές ροδέλες μελιτζάνας και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα για τους μελιτζανοκεφτέδες μέσα στις ροδέλες. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου ροδίσει κι από τις δύο πλευρές (περίπου 4-5 λεπτά κάθε πλευρά)

Σερβίρουμε με άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης και τριμμένο ή σε κομματάκια κεφαλοτύρι Μυτιλήνης.

Είδες πόσο εύκολη συνταγή σου παρουσίασα και σήμερα; Όχι είδες;

tomato-carrot-red-pepper-spreadΚλείνοντας, να σου αναφέρω ότι το άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης της Tradifresh σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει περιέχει καρότο, ντομάτα, πράσινη καυτερή πιπεριά, σκόρδο, μαϊντανό και μείγμα μπαχαρικών. Πρόκειται για ένα άλειμμα που ιδανικά μπορείς να το αξιοποιήσεις στα όσπριά σου, σε πίτσα, κριθαρώτο, ακόμα και στην γαριδομακαρονάδα σου!

 

Συνταγή Ελευθερία Κατσαφάρου!

Scroll to Top