Υλικά για την πάπρικα:
- 150 γρ. Πελτέ ντομάτας
- 50 γρ. Μαγιονέζα
- 40 γρ. Φέτα
- 30 γρ. Μουστάρδα
- 3 Πιπεριές Φλωρίνης Ψημένες TRADIFRESH
- 1 κ.σ. Πάπρικα Καπνιστή
- 1⁄2 κ.γ. Σόγια Σος
- 1⁄2 κ.γ. Worcestershire Sause
- 1 κ.γ. Ρίγανη
- 1 κ.γ. Ζάχαρη
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τυχόν σπόρια και φλούδες και τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά να γίνουν μια κρέμα.
Υλικά για το πικάντικο λάδι:
- 50 γρ Λιαστή Ντομάτα
- 250 γρ Ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. Γλυκιά Πάπρικα
- 2 κ.γ. Μπούκοβο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε την λιαστή ντομάτα να γίνει πάστα.
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι. Ζεσταίνουμε το λάδι ώστε να φτάσει τους 60C βαθμούς για 4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μετά το πέρας του χρόνου τοποθετούμε ξανά στο μπλέντερ και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.
- Περνάμε από φίλτρο να στραγγίσει καλά το καθαρό λάδι.
Υλικά για τσιπς πατάτας:
- 1 Πατάτα
- Ηλιέλαιο (για τηγάνισμα)
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε την πατάτα και την κόβουμε με το μαντολίνο ή το πίλερ σε λεπτές φέτες.
- Έπειτα τις κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες και τηγανίζουμε στους 170C βαθμούς μέχρι να χρυσαφίσουν.
Υλικά για τον καβουρμά με τον κρόκο:
- 1 Συσκευασία Καβουρμά
- 1 Κρόκο Αυγού
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον καβουρμά και από τις δυο πλευρές να πάρει καλό χρώμα.
- Όταν είναι έτοιμος αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι με πολύ χαμηλή θερμοκρασία προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και σκεπάζουμε αμέσως. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά να μαγειρευτεί, προσέχοντας να είναι μελάτος.
Καλή Επιτυχία!