Μια υπέροχη ιδέα για το γιορτινό τραπέζι είναι αυτό το γεμιστό ψωμάκι ψημένο στο φούρνο με μυρωδικά. Ιδανικό για βραδιές με μπυρίτσα ή κρασάκι.
Υλικά
- 1 στρογγυλό κατά προτίμηση ψωμάκι
- 3 κ.σ. άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης TRADIFRESH
- 3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
- 3 φέτες γκουντα
- 1/2 κούπα τριμμένα κίτρινα τυράκια
- Φρέσκο δεντρολίβανο
- Αποξηραμένο θυμάρι η ρίγανη
Εκτέλεση
- Φροντίστε το ψωμάκι να είναι της προηγούμενης ημέρας.
- Χαράζουμε διαγώνια το ψωμάκι, προσοχή να μη φτάσουμε κάτω στη κόρα.
- Αλείφουμε με το βούτυρο και το μισό ελαιόλαδο μέσα στις χαρακιές. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι ή τη ρίγανη και λίγο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.
- Αλείφουμε το άλειμμα να πάει παντού.
- Κόβουμε τις φέτες γκουντα σε μικρότερα κομμάτια και τις βάζουμε σε κάθε χαρακιά.
- Προσθέτουμε τα τριμμένα τυράκια.
- Αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το ψωμάκι και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα, έπειτα ανοίγουμε και σερβίρουμε.
Δοκιμάστε το και θα το αγαπήσετε!!
Γεμίστε το με ότι τραβάει η όρεξη σας!
Επιπλέον: xenias_foodstories
Καλή επιτυχία!