Καρβελάκι γεμιστό με τυράκια και άλειμμα πιπεριάς

Μια υπέροχη ιδέα για το γιορτινό τραπέζι είναι αυτό το γεμιστό ψωμάκι ψημένο στο φούρνο με μυρωδικά. Ιδανικό για βραδιές με μπυρίτσα ή κρασάκι.

Υλικά

  • 1 στρογγυλό κατά προτίμηση ψωμάκι
  • 3 κ.σ. άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης TRADIFRESH
  • 3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 3 φέτες γκουντα
  • 1/2 κούπα τριμμένα κίτρινα τυράκια
  • Φρέσκο δεντρολίβανο
  • Αποξηραμένο θυμάρι η ρίγανη

Εκτέλεση

  • Φροντίστε το ψωμάκι να είναι της προηγούμενης ημέρας.
  • Χαράζουμε διαγώνια το ψωμάκι, προσοχή να μη φτάσουμε κάτω στη κόρα.
  • Αλείφουμε με το βούτυρο και το μισό ελαιόλαδο μέσα στις χαρακιές. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι ή τη ρίγανη και λίγο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.
  • Αλείφουμε το άλειμμα να πάει παντού.
  • Κόβουμε τις φέτες γκουντα σε μικρότερα κομμάτια και τις βάζουμε σε κάθε χαρακιά.
  • Προσθέτουμε τα τριμμένα τυράκια.
  • Αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το ψωμάκι και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα, έπειτα ανοίγουμε και σερβίρουμε.

Δοκιμάστε το και θα το αγαπήσετε!!
Γεμίστε το με ότι τραβάει η όρεξη σας!

Επιπλέον: xenias_foodstories

Καλή επιτυχία!

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο