Συνταγή:
200 γρ. ρεβίθια (αφήστε τη νύχτα σε νερό και βράστε σε νερό για 15 λεπτά)
1 καρότο (βρασμένο με τα ρεβίθια)
100 γρ άλειμμα κόκκινης ψητής πιπέριας (2 πιπεριές σε κύβους)
50 γρ ελαιόλαδο
50 γρ. βρασμένη πατάτα και είναι το αντικαταστατικό συστατικό της μη χρησιμοποίησης αλευριού ή οποιουδήποτε τύπου αλευριού
2 φρέσκα κρεμμύδια (σε κύβους)
1 κόκκινη πιπεριά της Φλώρινας (σε κύβους)
Αλάτι, πιπέρι & φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα ρεβίθια με ένα πιρούνι ή τα χέρια σας για να το κάνετε υγρό.
Προσθέστε τα συστατικά στο μπολ και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μείγμα/ζύμη.
Εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε αλεύρι καλαμποκιού και στο τέλος προσθέστε το ψιλοκομμένο δυόσμο.
Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 5 λεπτά έως ότου ο φούρνος είναι ζεστός. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
Με τα χέρια σας πάρτε ένα μείγμα και κάντε το σε μέγεθος μπάλας. Χρησιμοποιήστε το ταψί του φούρνου. Το μείγμα φέρνει έως και 20 μεσαίου μεγέθους φαλάφελ.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180C στον προθερμασμένο φούρνο.
Αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε σε εσάς και την οικογένεια και τους φίλους σας!