Φανταστικά αφράτα ψωμάκια! Για πρωινό, για κολατσιό για βραδινό… για όλες τις ώρες και για όλους!! είναι τόσο αφράτα που θα τα λατρέψετε!
Υλικά
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- 2/3 κούπας αλεύρι κίτρινο (ίσως λίγο παραπάνω)
- 1 κούπα γάλα
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. αλάτι
Για τη γέμιση
- 6 λουκάνικα
- 2 κ.σ. κέτσαπ
- 2 κ.σ. Άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης TRADIFRESH
- Λίγο αλάτι, πιπέρι, βασιλικό (όλα προαιρετικά)
- Λίγο αυγό με γάλα για το τέλος
- Σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο μέχρι να λιώσει το βουτυράκι.
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα με βούτυρο, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το αλάτι μέχρι να φτιάξουμε το ζυμαράκι μας.
- Zυμώνουμε για 2 λεπτά.
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες σε ζεστό μέρος.
- Ανάβoυμε το φούρνο στον αέρα για 5 λεπτά στους 50° και βάζουμε εκεί το μπολ σκεπασμένο καλά.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τη κέτσαπ με το άλειμμα και λίγο ξερό βασιλικό, πιπέρι και αλάτι.
- Ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες με τον πλαστή φύλλο πάχους 1 εκατοστό και κόβουμε με ένα μαχαίρι σε 6 κομμάτια.
- Σε κάθε κομμάτι ζύμης βάζουμε ένα λουκάνικο αφού πρώτα το έχουμε βουτήξει μέσα σε κέτσαπ και άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης.
- Κλείνουμε τις άκρες πρώτα και μετά το ρολάρουμε ώστε να κλείσει καλά.
- Τοποθετούμε με την ένωση από κάτω σε ταψί με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε με το μίγμα αυγού και γάλακτος.
- Προαιρετικά πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° για περίπου μισή ώρα μέχρι να χρυσαφίσουν.
Επιπλέον: xenias_foodstories
Καλη Επιτυχία!