Ελαφρύ, υγιεινό και ταυτόχρονα αξέχαστο και το κατάφερα χάρη στο άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης με ντομάτα και καρότο από την αγαπημένη μου TRADIFRESH. Μικροί και μεγάλοι θα τρελαθούμε το πόσο νόστιμα έγιναν και με λίγα υλικά.
Υλικά για ζύμη:
- 270ml μπύρα
- 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 3γρ. αλάτι
- 25ml ελαιόλαδο
- 420γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φασίνα)
Υλικά για γέμιση:
- 300γρ. mix τυριών που λιώνουν
- 250γρ. άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης με ντομάτα και καρότο από TRADIFRESH
- 1 κρόκος αυγού (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μπύρα με το γιαούρτι το ελαιόλαδο και το αλάτι.
Σταδιακά ενσωματώνουμε το αλεύρι.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
Κόβουμε μπαλάκια ζύμης 25γρ-30γρ. Ανοίγουμε ελαφρά με τα χέρια τοποθετούμε στο κέντρο 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού άλειμμα και πάνω μια δόση από τα τριμμένα τυριά. Κλείνουμε τη ζύμη μας κάνοντας τη σαν μπαλάκι και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα. Τέλος αλείφουμε με κρόκο αυγού και φύγαμε για το φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου να πάρει όμορφο χρώμα.
Τα πιο νόστιμα αφράτα και γευστικά τυροπιτάκια έτοιμα να τα απολαύσουμε!
Συνταγή: Mrs Olivespoon