Ναι ναι είναι τόσο νόστιμο όσο ακούγεται!!!αγαπημένο όλων μας στο σπίτι!
Υλικά:
1 πακέτο παπαρδέλες
300γρ. Κιμά κοτόπουλο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό
Μια χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
3κ.σ. ψωμάκι τριμμένο
1κγλ. Βεγγετα
1κ.σ. ελαιόλαδο
Κυβάκια από γραβιέρα Νάξου
Για τη σάλτσα:
2 τομάτες τριμμένες στο τρίφτη
3κ.σ. Ελαιόλαδο
3κ.σ. άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης με μελιτζάνα
Λίγο νερό
Αλάτι, καστανή ζάχαρη, πιπέρι.
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια αναμιγνύοντας τα υλικά του κιμά, το ιδανικό να ζυμωθούν από βράδυ. Έπειτα παίρνουμε τον κιμά και τοποθετούμε στο κέντρο ένα κυβάκι γραβιέρα. Κάνουμε το ίδιο για όλο τον κιμά. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν περίπου 35 λεπτά στους 165°. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Βράζουμε τις παπαρδέλες όσο λέει η συσκευασία και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά!!
Συνταγή: xenias_foodstories
Καλή απόλαυση!!!