Μπρουσκέτες με καραμελωμένα κρεμμύδια και άλειμμα ψητής πιπεριάς

Αγαπώ πολύ τα καραμελωμένα κρεμμύδια κ σκέφτηκα σήμερα να σας προτείνω έναν υπέροχο τρόπο να τα απολαύσετε.

Υλικά για 2 μεγάλες μπρουσκέτες:

  • 2 φέτες χωριάτικο ψωμάκι ολικής
  • 4-6 φέτες καπνιστή μπριζόλα η οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό προτιμάτε
  • 70γρ. Τυρί κρέμα
  • γλ. άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης καυτερό @tradifresh
  • Μισό κ.γλ. πολτό σκόρδου
  • Λίγο ελαιόλαδο, φρέσκο θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι η δύο μεσαίου μεγέθους σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο λευκό
  • Ανθό αλατιού και πιπέρι

Διαδικασία:

Βάζουμε σε ένα τηγανάκι αντικολλητικό το ελαιόλαδο και τις ροδέλες κρεμμυδιού σε χαμηλή φωτιά κ αφήνουμε να πάρουν χρώμα. Ανακατεύουμε απαλά αρκετά συχνά ώστε να χρυσαφίσουν όλες.

Έπειτα από περίπου 15 λεπτά προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι κ το μπαλσάμικο. Ψήνουμε για ακόμη 8 λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε.

Φρυγανίζουμε το ψωμάκι και τοποθετούμε τις φέτες από το αλλαντικό που διαλέξαμε.

Ετοιμάζουμε ένα μίγμα από τυρί κρέμα, σκόρδο, άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης και ελαιόλαδου. Το απλώνουμε πάνω από το αλλαντικό. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε και αντίστροφα εννοείται.

Προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, λίγες σταγόνες ελαιόλαδου, φρέσκο θυμάρι κ φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε με ένα καλό κρασάκι η μπυρίτσα.

Συνταγή: @xenias_foodstories

Καλή Κυριακή και Καλή εβδομάδα!!

Scroll to Top