Υλικά για 4 μερίδες:
- 300γρ. Κριθαράκι
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 κιλό χταπόδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/3 κούπα ελαιόλαδο
- 2-3 φύλλα δάφνης
- Μισή κούπα τριμμένη ντομάτα
- 3κ.σ. άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης Tradifresh
- 2κ.γλ. Βεγκετα
- Λίγο πιπέρι
- Φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε με μισή κούπα νεράκι και 2κ.σ. λευκό ξύδι σε μια κατσαρόλα να σιγοβράζει για 30 λεπτά.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ,μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο και το κριθαράκι. Γυρνάμε αρκετές φορές μέχρι να λαδωθεί καλά το κριθαράκι.
- Κόβουμε σε μπουκίτσες το χταπόδι και το προσθέτουμε στο κριθαράκι.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα, το άλειμμα, τα μπαχαρικά μας.
- Μεταφέρουμε στο πήλινο και προσθέτουμε νερό περίπου 3 κούπες. Θέλουμε να σκεπάζει το κριθαράκι και λίγο παραπάνω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ρουφήξει το νερό. Εάν χρειαστεί θα προσθέσουμε λίγο ακόμη νερό.
- Σερβίρεται ζεστό.
Επιπλέον: xenias_foodstories
Καλή απόλαυση!