Κριθαρότο με χταποδάκι στο πήλινο

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 300γρ. Κριθαράκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 κούπα ελαιόλαδο
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • Μισή κούπα τριμμένη ντομάτα
  • 3κ.σ. άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης Tradifresh
  • 2κ.γλ. Βεγκετα
  • Λίγο πιπέρι
  • Φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε με μισή κούπα νεράκι και 2κ.σ. λευκό ξύδι σε μια κατσαρόλα να σιγοβράζει για 30 λεπτά.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ,μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο και το κριθαράκι. Γυρνάμε αρκετές φορές μέχρι να λαδωθεί καλά το κριθαράκι.
  • Κόβουμε σε μπουκίτσες το χταπόδι και το προσθέτουμε στο κριθαράκι.
  • Ρίχνουμε τη ντομάτα, το άλειμμα, τα μπαχαρικά μας.
  • Μεταφέρουμε στο πήλινο και προσθέτουμε νερό περίπου 3 κούπες. Θέλουμε να σκεπάζει το κριθαράκι και λίγο παραπάνω.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ρουφήξει το νερό. Εάν χρειαστεί θα προσθέσουμε λίγο ακόμη νερό.
  • Σερβίρεται ζεστό.

Επιπλέον: xenias_foodstories

Καλή απόλαυση!

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο