Κις λορέν με άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης με ντομάτα και καρότο

Υλικά για ζύμη

  • 100γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4γρ. Αλάτι
  • 15 ml νερό
  • 200γρ. Αλεύρι γ.ο.χ

Υλικά για γέμιση

  • 250γρ. Κοτόπουλο ψητό
  • 3 κουτ.σούπας Άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης με ντομάτα και καρότο TRADIFRESH
  • 120γρ. Κρέμα γάλακτος
  • 200γρ. Μανιτάρια
  • 200γρ. Γραβιέρα τριμμένη

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο το αλεύρι και το αλάτι. Με τα χέρια θρυμματίζουμε το αλεύρι με το βούτυρο.
  2. Μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται κομμάτια ζύμης ρίχνουμε μέσα το νερό και ζυμώνουμε. Θα έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
  3. Κρατάμε ένα μικρό μπαλάκι ζύμης στην άκρη για τη πάνω διακόσμηση της τάρτας.
  4. Σε αλευρωμένο πάγκο με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτή βάση.
  5. Σε ένα ταψί ή σε μια φόρμα για τάρτες τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετούμε τη βάση που ανοίξαμε και με ένα πιρούνι κάνουμε λίγες τρύπες.
  6. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς ψήνουμε τη βάση μόνη της για 10 λεπτά.
  7. Παράλληλα κόβουμε τα μανιτάρια μας σε φέτες και μαδάμε το κοτόπουλο (ή όποιο κρέας μας περίσσεψε)
  8. Μόλις βγει η βάση από το φούρνο απλώνουμε το άλειμμα να πάει παντού και ρίχνουμε από πάνω τα μανιτάρια.
  9. Συνεχίζουμε με το κοτόπουλο τη κρέμα γάλακτος και τελευταίο το τυρί. Ανοίγουμε τη ζύμη που κρατήσαμε στην άκρη και κόβουμε σε λωρίδες ή με κάποιο κουπατ σε ότι σχήμα θέλουμε και τοποθετούμε πάνω από το τυρί.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να λιώσει και να πάρει ωραίο χρώμα το τυρί και να ψηθεί η ζύμη μας.
  11. Αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι και σερβίρουμε!

Επιπλέον: Mrs Olivespoon

Καλή επιτυχία!

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο