Υλικά για ζύμη
- 100γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4γρ. Αλάτι
- 15 ml νερό
- 200γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
Υλικά για γέμιση
- 250γρ. Κοτόπουλο ψητό
- 3 κουτ.σούπας Άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης με ντομάτα και καρότο TRADIFRESH
- 120γρ. Κρέμα γάλακτος
- 200γρ. Μανιτάρια
- 200γρ. Γραβιέρα τριμμένη
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο το αλεύρι και το αλάτι. Με τα χέρια θρυμματίζουμε το αλεύρι με το βούτυρο.
- Μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται κομμάτια ζύμης ρίχνουμε μέσα το νερό και ζυμώνουμε. Θα έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
- Κρατάμε ένα μικρό μπαλάκι ζύμης στην άκρη για τη πάνω διακόσμηση της τάρτας.
- Σε αλευρωμένο πάγκο με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτή βάση.
- Σε ένα ταψί ή σε μια φόρμα για τάρτες τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετούμε τη βάση που ανοίξαμε και με ένα πιρούνι κάνουμε λίγες τρύπες.
- Σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς ψήνουμε τη βάση μόνη της για 10 λεπτά.
- Παράλληλα κόβουμε τα μανιτάρια μας σε φέτες και μαδάμε το κοτόπουλο (ή όποιο κρέας μας περίσσεψε)
- Μόλις βγει η βάση από το φούρνο απλώνουμε το άλειμμα να πάει παντού και ρίχνουμε από πάνω τα μανιτάρια.
- Συνεχίζουμε με το κοτόπουλο τη κρέμα γάλακτος και τελευταίο το τυρί. Ανοίγουμε τη ζύμη που κρατήσαμε στην άκρη και κόβουμε σε λωρίδες ή με κάποιο κουπατ σε ότι σχήμα θέλουμε και τοποθετούμε πάνω από το τυρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να λιώσει και να πάρει ωραίο χρώμα το τυρί και να ψηθεί η ζύμη μας.
- Αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι και σερβίρουμε!
Επιπλέον: Mrs Olivespoon
Καλή επιτυχία!