#IAMELLADA: Η Συνεργία LOVE μας συστήνει μια διαφορετική γευστική εμπειρία

Όλοι περνάμε τις διακοπές μας στην Ελλάδα λίγο πολύ το ίδιο. Βουτιές στις παραλίες της, πολύ φαγητό και ποτό και, σε κάποιες περιπτώσεις, αρκετός χορός και μουσική. Και μπορεί όλα αυτά να αποτελούν ένα μεγάλο μέρος αυτών που η χώρα έχει να μάς προσφέρει, είναι όμως τα μοναδικά; Η LOVE (Lygistis – Oleosophia – Vrosis  – Ellada) έρχεται να μάς αποδείξει ότι η απάντηση είναι “όχι”.

Αποτελεί συνεργία τριών γυναικών που τις ένωσε η δημιουργικότητά τους και η αγάπη τους για τη γαστρονομική ποιότητα. Αυτές οι τρεις γυναίκες, λοιπόν, έρχονται να μάς δείξουν ότι τα τοπικά ελληνικά προϊόντα μπορούν να αποτελέσουν το “κλειδί” για μία μοναδική εμπειρία. Και δεν μιλάμε για μία εμπειρία αποκλειστικά γευστική, αλλά για μία ολιστική, που ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις.

Για τη LOVE και το εγχείρημά της, #IAmEllada, το ζητούμενο δεν είναι απλά να δοκιμάσεις και να χορτάσεις. Είναι, μέσα από τις γεύσεις, να ανακαλύψεις την ιστορία και την κληρονομιά του Πόντου και να κάνεις έτσι ένα νοητό ταξίδι στον χρόνο. Είναι να έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις μία αρχαία υπερτροφή, που δεν θα νιώθεις να ικανοποιεί μόνο το σώμα, αλλά και την ψυχή σου. Είναι να δοκιμάσεις προϊόντα, όπως ένα μονοποικιλιακό ελαιόλαδο, που θα διεγείρει όλες σου τις αισθήσεις. Είναι, εκτός από προϊόντα, να γνωρίσεις και τις ιστορίες των ανθρώπων και την αυθεντικότητα των ελληνικών τόπων.

Και τελικά, πού θα σε ταξιδέψει η γεύση και μετέπειτα όλες οι αισθήσεις; Στο Αντίγονο Μακεδονίας, στην Αλεξανδρούπολη Θράκης και στο Καλέντζι Κορινθίας. Όσο για το μότο που θα ακολουθεί αυτή την εμπειρία: “Περπατήστε στα μονοπάτια της παράδοσης, θρέψτε ψυχή και νου, γευτείτε την ευφορία… είμαι η Ελλάδα”.

TRADIFRESH

Αλείμματα με βασικό συστατικό την πιπεριά Φλωρίνης

Η ποιότητα της πρώτης ύλης για την παρασκευή των προϊόντων της επιχείρησης με βάση τις πιπεριές Φλωρίνης αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα και ακολούθως ο τόπος παραγωγής οποίος είναι η ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας. Άλλα χαρακτηριστικά στα οποία στηρίζεται η επιλογή της πρώτης ύλης είναι το άρωμα, η γεύση, το χρώμα, η ποικιλία αλλά και γενικότερα εξωτερικά χαρακτηριστικά του παραγόμενου προϊόντος. Μερικά από τα χαρακτηριστικά, τα οποία ακολουθεί η επιχείρηση για τις πρώτες ύλες είναι τα παρακάτω:

  • μήκος 12-14cm και διάμετρο 3-4cm με γλυκιά γεύση και παχιά τοιχώματα
  • έντονο κόκκινο χρώμα και η εξωτερική επιφάνεια του περικάρπιου να είναι λεία, γυαλιστερή και χωρίς αλλοιώσεις από αρρώστιες ή άλλες αιτίες
  • οξύτητα (pH) 3,0 – 3,4

Η μέθοδος παρασκευής των τελικών προϊόντων γίνεται με εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας με προσανατολισμό στην παράδοση ώστε να μην επηρεάζονται ή καταστρέφονται τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά της πιπεριάς.

Παρασκευάζονται συνήθως τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη, κατά την περίοδο δηλαδή, όπου οι πιπεριές ωριμάζουν και αποκτούν το κατάλληλο χρώμα, τα κατάλληλα σάκχαρα και μια ωραία γεύση και άρωμα. Όλα τα συστατικά παράγονται στο νομό Φλώρινας με μεθόδους ορθής πρακτικής γεωργίας. Συλλέγονται και μεταποιούνται φρέσκα εντός λίγων ωρών ώστε να διατηρούν όλα τα αρώματα, την γεύση και την ποιότητα τους. Κατάλληλο και πιστοποιημένο προϊόν για χορτοφάγους και vegan, χωρίς γλουτένη, χωρίς συντηρητικά, φυσικό προϊόν και πλήρως ελεγμένο για υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Ιδανικό για την μεσογειακή διατροφή και συνδυάζεται υπέροχα με όσπρια και φρέσκα μυρωδικά από την Δυτική Μακεδονία. Σερβίρεται επίσης μόνο του ως dip ή dressing σε σαλάτες.

 

VRῶSIS

Ελληνικό, χειροποίητο ταχίνι

Με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη και την αγάπη της οικογένειας Ευθυμιάδη ως κινητήριο δύναμη, το ταχίνι της ούτε ενός έτους εταιρείας VRωSIS, ξεκίνησε μόλις πρόσφατα το ταξίδι του στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές, θέλοντας να δώσει διαφορετικές γευστικές επιλογές στο κοινό. Τα αλείμματα ταχινιού της VRωSIS γίνονται όλα χειροποίητα και είναι 100% φυσικά, χωρίς πρόσθετα, χωρίς έξτρα ζάχαρη και χωρίς συντηρητικά. Πρόκειται για super food “εις το τετράγωνο” αφού πέραν των δικών του ιδιοτήτων ως υπερτροφής, περιλαμβάνει και άλλα σούπερ υλικά, όπως το κράνμπερι και το γκότζι μπέρι, ενώ εξαιρετική είναι και η γεύση πορτοκάλι.

OLEOSOPHIA

Παρθένο ελαιόλαδο

Μία οικογενειακή ελληνική επιχείρηση που ειδικεύεται στο ελαιόλαδο, με ελαιώνες που αναλαμβάνονται από γενιά σε γενιά και βρίσκονται κοντά στην Κόρυνθο και στο χωριό Καλέτζι, το οποίο αποτελεί την βάση της οικογένειας της Oleosophias εδώ και δεκαετίες. Έχοντας με το μέρος τους το ευνοϊκό κλίμα και το γόνιμο έδαφος, η περιοχή προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων με άριστη ποιότητα και αυθεντική γεύση. Η Oleosophia είναι περήφανη για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται από ελιές που μαζεύονται με τα χέρια στους οικογενειακούς ελαιώνες και εξασφαλίζουν την καλύτερη γεύση, άρωμα και φυσικά ποιότητα. Όπως θα ήταν αναμενόμενο, θα προϊόντα είναι περιορισμένης έκδοσης, καθώς οι ποσότητες εξαρτώνται από την παραγωγή της χρονιάς.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο