Στριφτή πίτα με κιμά και άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης!

Για τη γεμιση:
  • 350γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεσαία λευκή μελιτζάνα
  • 1 μέτριο καρότο
  • 3κ.σ. άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης με μελιτζάνα
  • 150γρ. Φέτα
  • Ένα ξερό κρεμμύδι
  • 1 κ.γλ. πολτό σκόρδου
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Φρέσκια ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Για το τέλος ένα αυγό με λίγο ελαιολαδο

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το φύλλο και αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Τσιγαρίζουμε τον κιμά και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το καρότο τριμμένο, τη μελιτζάνα σε κυβάκια. Επειτα το άλειμμα και το σκόρδο, τέλος το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φετούλα. ‘Επειτα προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και το αλάτι με πολύ προσοχή μήπως η φέτα είναι πολύ αλμυρή.
Ανοίγουμε το φύλλο όσο πιο λεπτό μπορούμε και απλώνουμε τη γέμιση αρκετά αραιά. Τυλίγουμε σε ρόλο και μαλώνουμε σε κάθε γύρισμα.
Φτιάχνουμε ένα μεγάλο σαλιγκάρι. Προσθέτουμε προαιρετικά ένα αυγό χτυπημένο με λάδι από επάνω για χρώμα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου.
Καλή απόλαυση❤️
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο