Η οσπριάδα είναι ένα μείγμα που αποτελείται από διάφορα είδη οσπρίων. Πωλείται έτοιμη για μαγείρεμα και είναι πεντανόστιμη!!!
Υλικά για 4 άτομα
- 500γρ. Οσπριάδα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 1κγλ. Σκόρδο αποξηραμένο
- 2κγλ. Βεγκετα
- Λίγο πιπέρι προαιρετικά
- 1 κούπα ντομάτα τριμμένη
- 2 κ. σ. άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης προαιρετικά
- Μισή κούπα ελαιόλαδο
- 3 φύλλα δάφνης.
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα όσπρια για 12 ώρες.
- Βράζουμε τα όσπρια για 10 λεπτά, στραγγίζουμε.
- Σε μια χύτρα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα καρότα εφόσον τα έχουμε ψιλοκόψει.
- Προσθέτουμε τα όσπρια και γυρίζουμε να λαδωθούν καλά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τη δάφνη, το άλειμμα, τη ντομάτα, τα μπαχαρικά και καλύπτουμε με ζεστό νερό.
- Μόλις αρχίσει να κοχλάζει κλείνουμε το καπάκι της χύτρας κ μαγειρεύουμε για 25 λεπτά αφού ανέβει η βαλβίδα σε χαμηλή φωτιά.
- Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χύτρα απλά σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για περίπου 1ωρα.
- Αφού βράσει στη χύτρα η οσπριάδα, ανοίγουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει.
Επιπλέον: xenias_foodstories
Καλή επιτυχία!