Οσπριάδα με κόκκινη σάλτσα

Η οσπριάδα είναι ένα μείγμα  που αποτελείται από διάφορα είδη οσπρίων. Πωλείται έτοιμη για μαγείρεμα και είναι πεντανόστιμη!!!

Υλικά για 4 άτομα

  • 500γρ. Οσπριάδα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 1κγλ. Σκόρδο αποξηραμένο
  • 2κγλ. Βεγκετα
  • Λίγο πιπέρι προαιρετικά
  • 1 κούπα ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ. σ. άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης προαιρετικά
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 3 φύλλα δάφνης.

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τα όσπρια για 12 ώρες.
  2. Βράζουμε τα όσπρια για 10 λεπτά, στραγγίζουμε.
  3. Σε μια χύτρα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα καρότα εφόσον τα έχουμε ψιλοκόψει.
  4. Προσθέτουμε τα όσπρια και γυρίζουμε να λαδωθούν καλά.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο και τη δάφνη, το άλειμμα, τη ντομάτα, τα μπαχαρικά και καλύπτουμε με ζεστό νερό.
  6. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει κλείνουμε το καπάκι της χύτρας κ μαγειρεύουμε για 25 λεπτά αφού ανέβει η βαλβίδα σε χαμηλή φωτιά.
  7. Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χύτρα απλά σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για περίπου 1ωρα.
  8. Αφού βράσει στη χύτρα η οσπριάδα, ανοίγουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει.

Επιπλέον: xenias_foodstories

Καλή επιτυχία!

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο