Γεμιστά: Κυριακάτικο φαγητό!
Πάντα φτιαγμένο με αγάπη. Σερβίρεται με σπιτικό ψωμί και φέτα. Ένα ποτήρι κρασί και καλή όρεξη!!
Συνταγή για 6 άτομα
Υλικά:
12 πιπεριές
100 γρ Άλειμμα πιπεριάς Φλώρινης (απαλό)
100 γρ βρασμένο ρύζι
100 γρ ελαιόλαδο
100 γρ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Φρέσκο άνηθο, μαϊντανό, δυόσμος, μέντα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
5 γρ ξύδι
100 γρ κιμά (προαιρετικά)
205 γρ νερό
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε όλα τα υλικά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Γεμίζουμε τις πιπεριές. (κάθε πιπεριά χρειάζεται 3 κουταλιές γέμιση)
- Τις τοποθετούμε στο ταψί, προσθέτουμε νερό και μπόλικο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.