Αφράτα ψωμάκια με λουκάνικο

Φανταστικά αφράτα ψωμάκια! Για πρωινό, για κολατσιό για βραδινό… για όλες τις ώρες και για όλους!! είναι τόσο αφράτα που θα τα λατρέψετε!

Υλικά

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 2/3 κούπας αλεύρι κίτρινο (ίσως λίγο παραπάνω)
  • 1 κούπα γάλα
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 6 λουκάνικα
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 2 κ.σ. Άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης TRADIFRESH
  • Λίγο αλάτι, πιπέρι, βασιλικό (όλα προαιρετικά)
  • Λίγο αυγό με γάλα για το τέλος
  • Σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο μέχρι να λιώσει το βουτυράκι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα με βούτυρο, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το αλάτι μέχρι να φτιάξουμε το ζυμαράκι μας.
  • Zυμώνουμε για 2 λεπτά.
  • Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες σε ζεστό μέρος.
  • Ανάβoυμε το φούρνο στον αέρα για 5 λεπτά στους 50° και βάζουμε εκεί το μπολ σκεπασμένο καλά.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τη κέτσαπ με το άλειμμα και λίγο ξερό βασιλικό, πιπέρι και αλάτι.
  • Ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες με τον πλαστή φύλλο πάχους 1 εκατοστό και κόβουμε με ένα μαχαίρι σε 6 κομμάτια.
  • Σε κάθε κομμάτι ζύμης βάζουμε ένα λουκάνικο αφού πρώτα το έχουμε βουτήξει μέσα σε κέτσαπ και άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης.
  • Κλείνουμε τις άκρες πρώτα και μετά το ρολάρουμε ώστε να κλείσει καλά.
  • Τοποθετούμε με την ένωση από κάτω σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Αλείφουμε με το μίγμα αυγού και γάλακτος.
  • Προαιρετικά πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° για περίπου μισή ώρα μέχρι να χρυσαφίσουν.

Επιπλέον: xenias_foodstories

Καλη Επιτυχία!

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο