Διατροφή

tradifresh-favicon

Η κόκκινη πιπεριά κρύβει μυστικά υγείας που μας διαφεύγουν, ή μπορεί ακόμα και να μην τα γνωρίζουμε. Αποτελεί πηγή πολλών βιταμινών, όπως βιταμίνης C, που συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και στην προστασία των κυττάρων μας από τη γήρανση. Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν περισσότερο από το 200% της ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C! Πέραν του ότι είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη C βοηθάει στη σωστή απορρόφηση του σιδήρου. Περιέχει επίσης βιταμίνη Α, που προστατεύει τα κόκαλα και τα μάτια λόγω, λουτεΐνης και ζεοξανθίνης, που μπορεί να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των ασθενειών των ματιών και βιταμίνη Β6, που βοηθά στον σχηματισμό αμινοξέων, στις διαδικασίες μεταβολισμού, και σημαντικούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες, όπως το λυκοπένιο. Το λυκοπένιο, που αποτελεί ένα ισχυρό προληπτικό όπλο έναντι διαφόρων μορφών καρκίνου και συνδυαζόμενο με τη βιταμίνη Β6, δίνουν μια εξαιρετική ασπίδα προστασίας για τα αγγεία του σώματός μας, καθώς το λυκοπένιο προστατεύει τα τοιχώματά τους, ενώ η βιταμίνη Β6 εμποδίζει την αρτηριοσκλήρυνση.

Οι συνδυασμένες επιδράσεις της βιταμίνης Α και C έχουν δημιουργήσει μια σπουδαία αντιοξειδωτική ικανότητα και σε συνδυασμό με το λυκοπένιο, η κόκκινη πιπεριά γίνεται ένα κορυφαίο superfood. Οι πιπεριές Φλωρίνης αποτελούν μια εύγευστη και ολιγοθερμιδική επιλογή, πλούσια σε βιταμίνες C, Α, Κ, B6 και Ε. Επειδή ως προϊόν ταιριάζει εύκολα σε διάφορα απλά καθημερινά πιάτα (ομελέτες, φαγητά φούρνου, σαλάτες κ.ο.κ). Η συστηματική χρήση της εμπλουτίζει σημαντικά τη διατροφική αξία των γευμάτων μας, χαρίζοντας στον οργανισμό μας τα απαραίτητα «εφόδια».

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι οι γλυκές κόκκινες πιπεριές μπορούν να ενεργοποιήσουν τη θερμογένεση και να αυξήσουν το μεταβολικό ρυθμό. Οι κόκκινες πιπεριές δεν περιέχουν καψαϊκίνη, η οποία είναι αυτό που κάνει τις πιπεριές να καίνε και μας προκαλούν ιδρώτα, αλλά έχουν μια ήπια θερμογενετική δράση που αυξάνει τον μεταβολισμό μας, χωρίς αύξηση του καρδιακού ρυθμού μας και της πίεσης του αίματος, όπως κάνουν οι καυτερές πιπεριές.

Με ένα ελαφρύ σοτάρισμα, μπορούν να συνοδέψουν το κοτόπουλο σου και ανάλογα τα καρυκεύματα που θα βάλεις να δημιουργήσεις παραδοσιακά ή έθνικ πιάτα: σπετζοφάι, κοτόπουλο τηγανιά, κινέζικο κοτόπουλο, fajitas ή απλά σουβλάκια. Γιατί να μην επιχειρήσεις να κάνεις σάλτσες ζυμαρικών ή τυροκαυτερή για να γεμίσεις ένα μπουφέ ή το γιορτινό τραπέζι. Και φυσικά πάντα μπορείς να τις ψήσεις στο φούρνο και να τις απολαύσεις με τον πιο απλό τρόπο!

tradifresh-favicon

«Ο πλούτος & η αξία της φύσης στο τραπέζι σας»

Scroll to Top