Κολοκύθα με μοσχάρι και άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης με μελιτζάνα

Αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας λύση για τα φθινοπωρινά-χειμερινά Κυριακάτικα τραπέζια σας.

Αυτή τη φορά θα χρησιμοποιηθεί ολόκληρη η κολοκύθα όχι μόνο η σάρκα της αλλά και η φλούδα της μετατρέποντας τη σε μια αυτοσχέδια γάστρα.

Πέρα από το οπτικό κομμάτι που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των καλεσμένων σας υπάρχει και ένα μικρό μυστικό για τη τέλεια γεύση.

Ο συνδυασμός μελιτζάνες μοσχάρι είναι ιδανικός το χειμώνα όμως δεν βρίσκεις εύκολα μελιτζάνες ούτε είναι η εποχή τους. Η πιπεριά επίσης είναι το κάτι άλλο με μοσχάρι.

Και εδώ έρχεται το μυστικό. Χάρη στη TRADIFRESH βάζω μέσα στο φαγητό μου άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης με μελιτζάνα και απογειώνω τη γεύση του.

 

Υλικά:

  • 1 μεγάλη κολοκύθα
  • 1 κιλό κιλότο μοσχάρι
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 2 κουταλιά σούπας άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης με μελιτζάνα
  • 400ml τριμμένη ντομάτα
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύλο κανέλας
  • 2 φύλλα Δάφνης

Εκτέλεση:

Κόβουμε το πάνω μέρος της κολοκύθας για να το χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκι.

Αδειάζουμε από τις ίνες και τα κουκούτσια. Με ένα εργαλείο που καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια αφαιρούμε μπαλάκια ψίχας της κολοκύθας.

Παράλληλα σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια που έχουμε κόψει στα τέσσερα με τα μπαλάκια κολοκύθας.

Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τα κομμάτια από το κρέας και τα σοτάρουμε κι αυτά να πάρουν χρώμα.

Συνεχίζουμε με τη τριμμένη ντομάτα, το άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης με μελιτζάνα και τα μπαχαρικά.

Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά να ανακατευθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Μεταφέρουμε σιγά σιγά ότι έχει η κατσαρόλα μέσα στη κολοκύθα και βάζουμε το καπάκι που κόψαμε από τη κολοκύθα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Ανοίγουμε το καπάκι της κολοκύθας και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.

Μπορείτε να προσθέσετε προαιρετικά και κομμάτια γραβιέρας να λιώσουν.

Tips: Προτείνω να σερβιριστεί με ρύζι και θα ολοκληρωθεί το γεύμα μας.

Συνταγή: Mrs Olivespoon

Scroll to Top